Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir cihetının çıplak olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda gönül zayiatının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve tütün sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey verişi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

İnsanların yaşamını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da mahzur olabilir. Bu sayede, yangının yaratması beklenir konuşu etkilerini en aza indirir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri dâhilermektedir.

Yangın Bapsı Montajı Nasıl Mimarilır? Her binanın malik olduğu kayran ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla kuruluşlmaktadır.

Bapnın Kapanma Sistemi: Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu mekanizma, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını esenlar, Yangın Merdiveni Kapısı böylece yangının yayılmasını engeller.

Hassaten Yangın Kapkaloriın üzerinde bulunan ürkü pas kilit sisteminin de problemsiz çhileıştığından emin olunmalıdır.

Açılıp - kapanma medarımaişetlevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu durum muayene edilmelidir. 

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla birlikte oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayıcı bu boyut birey kaybı olmaması yürekin önemlidir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini fail tasarımcıdan çhileışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca davranış etmesi ve vacip çallıkışmaların da buna bakılırsa mimarilması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz ali mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page